Meny Stäng

Hitta din bil

Om du letar efter biluthyrning har du kommit rätt. Här finns samlad information från några av de centrala aktörerna på marknaden. Att hyra en bil är en snabbt och enkelt sätt att ta sig fram. Många väljer att lämna bilen hemma under semestern och hyra en bil på semesterorten. När du tittar efter lämpliga biluthyrningsföretag kan det vara ett gott råd att i första hand vända dig till de företag som är välkända i Sverige och internationellt.

Avis är en av de största företagen när det kommer till biluthyrning. När du hyr en bil av Avis får du välja mellan flera olika bilmodeller. Biluthyrningsföretaget Avis har väldigt många kontor i Sverige och runt om i världen. Du hittar ofta Avis kontor strategiskt placerad vid flygplatser eller på andra lättåtkomliga platser. Det enklaste sättet att boka en bil via Avis är att göra det över deras webbplats. I samband med biluthyrning ska du alltid noga läsa på om hyresavtalet. Saker i hyresavtalet du bör hålla utkik efter är vad som exempelvis gäller vid leverans och hämtning, hur man lämnar tillbaka en bil när kontoret är stängd men också vilka åldergränser som finns. Det är också viktigt att du i samband med en biluthyrning hör dig för om försäkring och skadeanmälan. Villkoren kan variera mellan olika biluthyrningsföretag.

Ett annat stort företag som arbetar med biluthyrning är Hertz. Om du väljer att hyra en bil via Hertz ombesörjer du lättast din bokning via Internet. Biluthyrningsföretaget Hertz hittar du på väldigt många platser runt på jorden. Även Hertz erbjuder flera olika modeller till uthyrning. Det är mycket viktigt att du läser igenom de regler som finns utställda i samband med en biluthyrning via Hertz. Härmed minskar risken för att du kommer att stöta på någon obehaglig överraskning längre fram.

Europcar är ett annat företag som erbjuder biluthyrning till bra pris. Företaget har kontor runt om i Sverige och världen. När du hyr av Europcar kan du välja mellan bilar från Volkswagen, Audi, Skoda, Volvo och Saab. När det kommer till villkor för biluthyrning gäller samma sak för Europcar som för alla andra företag i branschen: Det är mycket viktig att du som kund ser till att vara införstådd med vilka regler som gäller. I samband med att du hyr en bil av Europcar kan du också boka en GPS. På många bensinmackar runt om i Sverige hittar du biluthyrning. Du kan exempelvis hyra en bil via Statoil, OKQ8 och Preem. Läs på det aktuella företagets webbplats vilka mackar som erbjuder biluthyrning. Vanligt är att man hyr en bil i samband med att flytt. Hör efter på din bensinmack om de inte också har släp till uthyrning.

Andra företag som arbetar med biluthyrning är Auto Europe, Auto Global, E Bilhyra, MrJet, Record, Resegruppen, Sembo, Sky Tours, Sunny Cars och Travellink. Har du några frågor till ditt biluthyrningsföretag så kan du ofta hitta de svar du söker på det aktuella företagets webbplats. Men skulle det vara några oklarheter så ska du inte tveka att höra av dig direkt till företaget ifråga. En bra jämförande sajt när det gäller biluthyrning är Kelkoo. Här kan du direkt på sajten fylla i information om var och när du vill ha en hyrbil. Sedan gör Kelkoo en prisjämförelse mellan företagen.