Meny Stäng

Hyra släp

Att hyra släp är ett billigt och snabbt sätt om man vill frakta skrymmande möbler andra persedlar. Du kan hyra släp och släpvagnar av Thule Rental. Thule Rental erbjuder ett så kallat envägssystem. Det innebär att du kan hyra ett släp på en ort och lämna tillbaka det på en annan. Thule Rental finns på 92 orter runt om i Sverige. Du kan också hyra släp hos Statoil och OKQ8. Jämför alltid pris och utbud innan du väljer att hyra ett släp. I regel har de olika företagen som hyr ut släp mycket informationsrika hemsidor där du kan hitta det du behöver vet angående hyresavtal och villkor för detta.

I samband med att du ska hyra ett släp är det viktigt att du kontrollerar bilens registreringsbevis. Här finns information om hur stor släpvagnsvikt fordonet får dra. Innan du åker iväg från uthyrningsfirman ska du också se till så att kontakten sitter rätt. Annars fungerar inte bromsljus eller blinkers. När du lastar ett släp ska du sträva efter att få en tyngdpunkt som ligger så nära hjulaxeln som möjligt.

Många tycker att det är svårt att backa med släp. Kom ihåg att när du backar så åker släpet åt motsatt håll i förhållande till bilens bakända. När du backar med släp ska du göra så försiktiga rörelser som möjligt med ratten. Vidare är det mycket viktigt att du kommer ihåg att bilens fordonets bromssträcka är längre när du har ett släp. Detta på grund av den ökade tyngden. Se alltid till att du lämnar tillbaka ditt släp i tid. Annars kan du bli tvungen att betalar en extra avgift. När du hyr ett släp ska du alltid tänka att allting tar något längre tid än du beräknat. På så vis slipper du stressa när du har hyrt ett släp. Om man är ovan med att köra med släp, samt dessutom är stressad, så kan detta vara en kombination som lätt leder till att incidenter uppstår.

Innan du hyr ett släp ska du kontrollera vilka körkortsregler som gäller. Ibland räcker det inte med att ha en vanligt B-körkort. Om du är osäker på om du får köra med en aktuell släpvagn så kan du alltid fråga din uthyrare. I samband med att du hyr ett släp så ska du kontrollera så att det inte finns några skador på släpet. Annars är risken att du blir ersättningsskyldig för skador du själv inte åsamkat. Om något skulle inträffa som gör att släpas skadas, under den tid som du hyr det, är det viktigt att du omgående hör av dig till uthyrningsfirman och berättar vad som hänt. Det kan låter som en självklarhet, men det är lätt att glömma: Se alltid till så att den bil som ska dra släpet har en fungerande dragkrok.